Ilona Cichecka

Dietetyk kliniczny, psychodietetyk, specjalista zdrowia publicznego.

Ukończyłam Warszawski Uniwersytet Medyczny na kierunkach Dietetyka i Zdrowie Publiczne oraz studia podyplomowe z zakresu żywienia człowieka i dietetyki na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim oraz Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Dietetyka to moja praca i moja pasja. Od 13 lat pracuję z kobietami i pomagam im dopasować dietę do ich stylu życia, schudnąć, zmienić nawyki żywieniowe, polepszyć stan zdrowia. Uwielbiam to co robię.

Tworzę i prowadzę warsztaty, szkolenia oraz programy edukacyjne w obszarze dietetyki. Zajmuję się procesowym podejściem do funkcjonowania organizmu poprzez indywidualną współpracę. Łącze różne dziedziny aby pokazać odżywianie z różnych stron. Jestem autorką książki pt. “Jak się nie odchudzać”. Moje pacjentki to kobiety które chcą lepiej wyglądać, lepiej się czuć i być zdrowe… Ja im pomagam “być na diecie bez diety”, dopasować menu do ich stylu życia tak aby mogły cieszyć się super efektami.


Obszary dietetyki w których pracuję:

  • dietoterapia zaburzeń hormonalnych i metabolicznych (endometrioza, zespół policystycznych jajników, Hashimoto, insulinooporność, mięśniaki macicy),
  • redukcja masy ciała w nadwadze i otyłości,
  • żywieniowe wspomaganie leczenia niepłodności u kobiet i mężczyzn,
  • cukrzyca oraz cukrzyca ciążowa żywienie w ciąży,
  • dysbioza jelitowa, probiotykoterapia,
  • zespół metaboliczny,
  • alergie i nietolerancje pokarmowe, diety rotacyjne – stwardnienie rozsiane.

Prywatnie: pasjonatka wiedzy o winie, enoturystyki, uwielbia gotować i piec.